Уважаеми колеги, Поздравявам Ви с 14 февруари – Деня на влюбените!

Поздравявам всички нотариуси, които са все още подвластни на това трайно изживяване на едно дълбоко вътрешно усещане, наречено ЛЮБОВ! Поздравявам специално и нежната половина от нотариусите, които приемат обичта по – прагматично, като Коко Шанел – „Красотата ни е нужна, за да ни обичат мъжете, а глупостта – за да можем ние да ги обичаме.”

Бъдете щастливи не само на днешния ден!

Димитър Танев

 Александър Пушкин

Обичах Ви: любов навярно можев душата ми да трепне и сега; но нека тя от днес не Ви тревожи, не искам да Ви причиня тъга.

Обичах Ви безмълвно, безнадеждно, и тръпнех плах, или ревнив от страст; дай Боже друг тъй искрено, тъй нежно да Ви обича пак – тъй както аз.

 „Nevermore”, Димчо Дебелянов

Пропасти вечни делят те от мене,зная, че ти си безкрайно далеч,но пак като лъч след вековно затмение,чакам да дойдеш... Ще дойдеш ли?         - Никога веч! Рано пробуден, с тъги непросветни,впивам аз погледи в мрака далечи с клетви, и жал, безутешно преплетени,чакам да съмне... Ще съмне ли?         - Никога веч! Мойте градини Неволята чернас преспи засипа. Те дремят далеч,а химни и смях в полунощ обезвереначакам да трепнат!... Ще трепнат ли?         - Никога веч!

“Фиеста”, Жак Превер

 

„И чашите бяха опразнени, и бутилката – с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото – широко открито. И безброй звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая. И аз бях мъртвопиян и с бумтящо от радост сърце, а ти беше пияна и жива, и гола във мойте ръце…”