Честит празник! Днес е 24 октомври – ДЕН НА НОТАРИУСА!

Уважаеми колеги, Честит празник! Днес е 24 октомври – ДЕН НА НОТАРИУСА!От името на Съвета на нотариусите, искам да Ви пожелая, на Вас и на Вашите семейства, както и на служителите в нотариалните кантори, здраве, радост и професионални успехи.

Ние, българските нотариуси, както всички граждани, живеем в трудните времена на финансова криза. Доверието на държавните органи и на българските граждани към нотариуса, като гарант на правната сигурност обаче не изживява криза, а напротив. Направена справка до информационната система за връзката ни с базата данни „Национален регистър на българските лични документи” показа, че за близо 20 месеца сме извършили 1 462 000 справки на лични карти и са налице възпрени около 3 100 опита за извършване на удостоверяване с нередовни лични документи, включително и неистински такива. Нотариусът е, ако не меч, то стрела в хидрата на имотната мафия и нашия лък не може друг да го опъне. Да си пожелаем спорни дни и още един път здраве!

Димитър Танев

ЛЪКЛюбомир Левчев

И ни отнасят гибелни течения.И вързани за мачтите крещим.И пак през омагьосани вселенивеслата на надеждата въртим.А някъдев любимите Итакиженихите пируват и реват:• Живей днес!• Не бива да се чакада се завърнат мъртвите от път! – Те могат да обличат мойте дрехи, да вдигат с мойта чаша тост „До дъно!”, да се търкалят в локва от успехи...

Но моя лък не могат да опънат!

Мой лък,извит по устните горчиви,наместо тетива от жили дивина теб опъвамсвоямъчен път.И бездните отново ме зоват.

И ако някой ден изчезна там, тогава всред учудени очище се опъне моят лък сам.Един луд лък  за слънчеви лъчи