Пресконференция за изпълнението на Проект на тема "Доизграждане и усъвършенстване на Единната информационна система за противодействие на престъпността"

 

На 20.06.2012 г. в зала "Европа 1", хотел "Принцес", гр. София, се проведе встъпителната пресконференция за представяне идеята, целите и начина на изпълнение на проекта,неговият ефект при взаимодействието на прокуратурата с държавните органи, имащи връзка с ЕИСПП.

На пресконференцията присъстваха зам.-главният прокурор Валери Първанов, зам.-директорът на НСС - Петко Петков, конституционният съдия Владислав Славов, прокурорът в Главна прокуратура - Христо Манчев, директорът на Агенция "Митници"-Ванъо Танов, директорът на "Комуникационни информационни системи" към МВР-Иван Димитров и аз, в качеството ми на Председател на Нотариалната камара.

По проекта се работи от 1996 г. и благодарение усилията на Прокуратура, Следствие и МВР,тя ще бъде факт на 23.05.2013 г. За пример при подобен род системи бяха дадени изградените за срок от една година информационни системи на Нотариалната камара.

Димитър Танев