Изнесени консултации на нотариуси в посолството на България в Русия.

 

Уважаеми колеги,

 

            Днес проведох телефонен разговор със завеждащия Консулската служба на РБългария в Москва – Ангел Георгиев, като обсъдихме възможностите за изнасяне на консултации на български нотариуси в посолството на България в Русия.

            Разговорите са продължение на срещата от 13.12.2012г. между Председателя на Федералната нотариална камара на Руската федерация, г-жа Сазанова Мария Иванова и Извънредния и пълномощен посланик на Република България Бойко Коцев с участието на завеждащия Консулската служба Ангел Георгиев.

Консултациите ще са относно правния режим на собствеността в България, рисковете и правните механизми за защита на правото на собственост.

Днес му предложих в консултациите да участват и представители на Камарата на строителите и той с радост прие идеята. Първите изнесени консултации ще са на 27.03.2013г.

Мое убеждение е, че е редно да проявим специално внимание към руските граждани, тъй като повече от 370 000 от тях притежават недвижими имоти в България и един от основните гаранти на техните интереси е нотариусът.

 

Димитър Танев – председател на

Съвета на нотариусите на

 Нотариалната камара