Обучение за работа с официалния софтуер на Нотариалната камара, програмата Нотариус Футурум

Уважаеми колеги,

Приветствам и насърчавам желанието Ви да работите с официалния софтуер на Нотариалната камара, програмата Нотариус Футурум. Броят на онези от Вас, които желаят да работят с програмата, непрекъснато се увеличава. С оглед на това обстоятелство, с отговорника по поддръжката на програмата в Сиела, Наско Борисов, уточнихме 3 варианта за обучението Ви за работа с програмата:

1. Първи вариант – предоставяме Ви Ръководство за работа с Нотарису Футурум, което можете да изтеглите от ТУК. Както и кратко филмче показващо основните стъпки за работа с прорграмата, което може да изтеглите от ТУК. Ръководството за работа е прикрепено и към самата програма и е достъпно, след като тя Ви бъде инсталирана. При този вариант се запознавате с ръководството и филмчето, а за извършване на основните настройки на програмата и за допълнителни въпроси се свързвайте с Наско Борисов, тел. 02/954 10 30, вътр.148, GSM 0884 203 784, e-mail: nasko_b@ciela.net

2. Втори вариант – този вариант не изключва първия, а само добавя още една възможност. След вашето предварително и изрично съгласие, обучението и основните настройки могат да бъдат направени дистанционно, с помощта на безплатна компютърна програма, чрез която се осъществява връзка в реално време между вашия компютър и компютъра на Наско Борисов. Ако изявите желание, тази програма може да ви бъде инсталирана от специалистите на Сиела заедно с инсталирането на Нотариус Футурум. Програмата се казва Team Viewer (Тийм Вюър), също така можете да я изтеглите от тук http://www.teamviewer.com/index.aspx

3. Трети вариант – в случай, че горните 2 варианта не са Ви достатъчни да усвоите начина на работа с Нотариус Футурум, Наско Борисов ще Ви проведе лично обучение „на място” при следните условия :1. За провеждането на конкретно обучение е необходимо заявки да са подали минимум 5 (пет) нотариуси.

2. Обучаващи се могат да бъдат и служители на съответната нотариална кантора, посочени от нотариуса заявил обучението.

3. Заявки за обучение се приемат до 10 число всеки месец, а самото обучение ще се провежда в петъчен ден след 20-то число на месеца, в който са подадени заявките.

4. За желаещи обучение се смятат онези нотариуси, на които програмата е вече инсталирана и са изпратили изрично заявка за обучение на имейл nasko_b@ciela.net  или на тел. 02/954 10 30, вътр.148 и 0884 203 784.

5. Обучението ще бъде провеждано от отговорника по продукта в Сиела, Наско Борисов (тел. 02/954 10 30, мобилен 0884 203 784).

6. За София град - на място по канторите;За София област Наско Борисов може изцяло да поема организацията и да  покани желаещите за обучение в офиса на Сиела на бул.Владимир Вазов 9;                                                               Извън София-област – в Нотариалните колегии (Пловдив, Бургас, Варна,  Велико Търново).

7. За предоставяне на обучението Сиела ще получава възнаграждение директно от съответния нотариус в размер на 70 (седемдесет) лв. без ДДС  на нотариус за 1(един) астрономически час. Едно обучение би могло да продължи от 1 до 3 часа.

  Димитър Танев  Председател на Съвета на нотариусите