Тристранна среща между Нотариалната камара на Република България, Нотариалната камара на Федерална република Германия и Нотариалната камара на Кралство Испания

Уважаеми колеги,
На 6.05. в офиса на Нотариалната камара се състояха презентации на онлайн учредяване на търговски дружества,чрез дистанционна идентификация на страните и Eudoc - уеб приложение за трансгранична комуникация, пренос на официални документи за целите на нотариалните производства.
Дистанционната автентификация в Германия е само по време на онлайн учредяване на търговски дружества и регистрации, представлява избор на страните и е създадена в контекста на новата Директива(ЕС)2019/1151 на Европейския парламент и на Съвета от 20 юни 2019 г.относно употребата на цифрови инструменти и процеси в областта на дружественото право.
Презентациите бяха направени от г-н Йенс Борман -президент на Федералната нотариална камара на Германия, г-н Максимилиан Восгиен-представител на германската камара в CNUE със седалище в Брюксел, г-н Давид Сигел-кандидат нотариус в Германия, г-н Гонзало Кано-нотариус във Валенсия и г-жа Мария Хесус Венеро - член на управлението на Нотариалната камара на Кралство Испания.
Всеки нотариус, който проявява интерес, може да получи материалите от Нотариалната камара.
На срещата бе подписан и поредният нов договор за сътрудничество между Нотариалната камара на България и Федералната нотариална камара на Германия от председателите на камарите. Събитието бе отразено от екип на Българската национална телевизия. С излъчения репортаж можете да се запознаете ТУК.

Димитър Танев -Председател на Съвета на нотариусите на Нотариалната камара