За първи път отбор от български нотариуси представи Нотариалната камара на Република България на спортни олимпийски игри, проведени в периода 14 - 17 май т. г. в Полша

В периода от 14 до 17 май 2009 г. в градчето Мшана Долна, Полша се проведе VIII – та поред Нотариална спортна олимпиада. В Олимпиадата тази година участваха отбори от регионалните колегии в Полша и сборни отбори от Словакия, Унгария, Украйна, Русия. За първи път в надпреварата се включи и отбор, сформиран от български нотариуси:  Александър Никитов - нотариус от гр.Девня, Борис Василев - нотариус от гр.Варна, Женя Джикова – нотариус от гр.София, Румен Димитров - нотариус от гр.София, Георги Златев - нотариус от гр.София, Йордан Павлов - нотариус от гр.Каварна,  нотариус Красимир Анадолиев - нотариус от гр.София, Антони Гетов - нотариус от гр.София, Сия Милева – нотариус от гр.Дупница. Делегацията се ръководеше от нотариус Красимир Анадолиев. Главен мениджър на отбора бе нотариус Антони Гетов.

Българският отбор спечели златен медал в турнира по тенис на маса в лицето на нотариус Александър Никитов, който просто прегази конкуренцията, като на финала победи най-добрия състезател на домакините, който е победител в последните две олимпиади. Не по-лошо се представиха и другите двама състезатели по тенис на маса нотариус Красимир Анадолиев, заел седмо място и нотариус Борис Василев, заел осмо място от общо 60 състезатели. Участниците ни в състезанията по плуване заеха достойните осмо място за Женя Джикова и девето място за нотариус Румен Димитров. Нотариус Георги Златев премери сили в дисциплините 400, 800 и 1500 метра, като се класира съответно на седмо и два пъти на осмо място.

Между двата състезателни дни,  вечерта на 15 май беше организиран конкурс за най-добро музикално изпълнение. Представен беше аранжиран от нотариус Тони Гетов вариант на песента „Назад, назад моме Калино” под акомпанимента на неповторимия му саксофон, което доведе до бурни аплодисменти от страна на останалите участници и спечелването на още един медал, този път бронзов, заемайки трето място в крайното класиране от общо осемнадесет групи, участвали в конкурса.

Олимпиадата приключи с грандиозен спектакъл - церемония по награждаването на медалистите и танци до зори.

нотариус Красимир Анадолиев