Покана за участие в IT Комисия по координация и консултация на информационните системи.

Уважаеми колеги,

  Припомням Ви, че на 13 февруари 2010 г. по решение на Съвета на нотариусите бе създадена посочената по-горе комисия, с цел изграждане на модерния нотариат. В комисията членуват-Надя Вълчева(гр.Сливен), Петко Кънчевски(гр.Велико Търново), Красимир Бележков(гр.София), Петър Марковски(гр.Каварна),Яна Донкова(гр.Етрополе), Красимир Петков(гр.Поморие), Красимир Катранджиев(гр.София) и Нели Костадинова(гр. Първомай)

  В рамките на дейността на комисията,П.Марковски,П.Кънчевски и Яна Донкова посетиха,през декември 2010 год.Асоциацията за развитие на нотариалната дейност във Венел,Франция. Младите колеги се запознаха с:

 1) Централния елекронен регистър,в който се записват и съхраняват нотариално удостоверени електронни документи на електронен носител;

2) Регистър на завещанията, който дава информация за наличието или липсата на завещания;

3)Системата за електронен обмен (Телеакт) между нотариалните кантори и службите по вписване, чрез която се извършва вписване по електронен път в имотния регистър.

  Припомням Ви, че в Нотариалната камара, от момента на създаването на тази комисия има нарочно определено помещение(третото по големина), което е обзаведено и готово за работа.

  Приканвам всеки колега, независимо от възрастта му( може да е роден и преди Стив Джобс), който има интерес и познания в IT технологиите, да участва в тази комисия, да прави съответните аргументирани предложения и идеи.

Димитър Танев