Проведе се XVII-та традиционна спортна олимпиада за нотариуси и помощник–нотариуси в Полша

             Уважаеми дами и господа,  

             И тази година, от 23 до 26 май,   в град Нови Тарг, Малополско войводство, южна Полша, се проведе традиционната спортна олимпиада за нотариуси и помощник – нотариуси, XVII-та поред. Участваха 20 отбори от девет държави. Олимпийските игри се откриха с обичайния ентусиазъм, химни, олимпийски огън, а състезанията се проведоха с много спортна страст  и взаимна подкрепа.

             Българският отбор се представи с 12 състезатели, петима, от които бяха в отбора и при първото участие на български нотариуси в олимпиадата, преди 10 години. Специални поздравления за тях – нотариус Александър Никитов с район на действие в град Девня, нотариус Йордан Павлов с район на действие в град Каварна, нотариус Борис Василев с район на действие в град Варна, нотариус Женя Джикова с район на действие в град София и нотариус Антони Гетов с район на действие в град София. Така те „удостовериха“, не само, че са в отлична физическа форма, но са и с неостаряващ младежки дух! Тази година отборът ни бе подмладен и вдъхновен и от помощник – нотариусите: Алекси Найденов с район на действие в град Тетевен, Николай Димитров с район на действие в град  Кърджали и Милена Димова с район на действие в град Ямбол, както и от дебютиралия нотариус Станислав Филипов с район на действие в град София. В резултат на оспорваните битки по спортните зали, терени, кортове и басейни, българският отбор завоюва: 3 златни, 2 сребърни и 4 бронзови медала. Медалистите ни са: Николай Димитров – плуване, с три медала: златен, сребърен и бронзов, Женя Джикова - плуване, със златен медал, Алекси Найденов – тенис, със сребърен медал и пак Алекси Найденов и Милена Димова – тенис, смесени двойки, със златен медал. Големият ни шампион Александър Никитов тази година достолепно зае трета позиция в дисциплината тенис на маса, удостоен с бронзов медал. Многобоецът Йордан Павлов пък взе бронзов медал за  изпълнението на дузпи. Неговата доверена помощничка, с обяснимо еднаква фамилия, Гергана Павлова, съвсем млада, но вече много опитна, развя българското знаме на стълбицата на награждаваните за победа на тенис на корт, закичена със сребърен медал. Адмирации да всички!

             В задължителната за всички отбори дисциплина на олимпиадата „Всеки може да пее“ отборът ни се представи, по правило блестящо. До Антони Гетов, с професионализма и младежкия му чар, в изпълнението му, този път на кларинет, равностойно застана китаристът и вокален солист Станислав Филипов. С много артистизъм и отговорност изиграха специалните си роли Данчо Павлов и Милена Димова, а всички останали участваха, като бек-вокали и танцьори, с вдъхновение и прекрасно настроение. Почти импровизираният български спектакъл получи заслужени признание от журито и нестихващи аплодисменти от публиката.

             Закрихме олимпиадата, освен с преброените медали и тържествената заря,  също и с удовлетворението, че доказахме, че българските нотариуси са не само отлични професионалисти в канторите си, но и изявени и борбени спортисти по всички спортни терени, на открито и закрито!

             На раздяла се поздравихме за успехите и си пожелахме нови срещи и победи, и нови и повече участници в задружния ни отбор, за да защитаваме заедно спортната чест на Българската нотариална камара и да се забавляваме всички, от сърце.

 

С уважение,

Нотариална камара