Семинар в Италия (Торино) относно законодателството на ЕС в областта на борбата с изпирането на пари и нотариалното съдействие

Уважаеми колеги,

Бихме искали да Ви уведомим, че на 27 март в Торино, Италия, ще се проведе семинар по програмата за обучение „Европа за нотариусите, нотариусите за Европа III“, организиран от Националния съвет на италианските нотариуси, заедно с австрийската нотариална камара, Генералния съвет на испанските нотариуси  и Съвета на малтийските нотариуси.  Темата на семинара  е „Законодателството на ЕС в областта на борбата с изпирането на пари и нотариалното съдействие“.

Приоритетната регистрация може да се осъществи чрез попълване на следния формуляр https://forms.gle/UTRScBRfsosBpc5XAл до 7 февруари 2020 г. След финализиране на регистрацията, ще получите автоматично потвърждение по имейл  (можете да използвате това уведомление като разписка на входа на семинара). След това местата няма да бъдат гарантирани, като регистрацията ще приключи на 20 февруари 2020 г. Симултанен превод ще има единствено на английски език, а участието в семинара е безплатно.

Сутрешната сесия ще бъде посветена на законодателната рамка за борба с изпирането на пари, както и на най-добрите национални практики. Следобедната сесия пък ще се съсредоточи генерално върху добрите практики. Специално внимание ще бъде отделено на анализа на информационната система, която подпомага нотариалното съответствие и изготвянето на доклади за съмнителни сделки. По време на дискусията, националните експерти ще анализират предимствата и ограниченията при възможното прилагане на система, подобна на приетата от испанския нотариат.

Следните експерти ще участват в семинара: Д-р Чезаре Лицини, нотариус в Пезаро (модератор и говорител), д-р Игнасио Гома Ланзон, нотариус в Мадрид (говорител), Александър Уинклер, нотариус във Виена и експерт в борбата с-у изпирането на пари, д-р Клинтън Белизи, президент на малтийския нотариат (говорител), д-р Джовани Лиота, нотариус в Таормина (координатор на Европейската нотариална мрежа), д-р Антонио Капиело, представител на международния отдел на италианския нотариат (организационен координатор и говорител).

 

Вижте дневния ред тук:

Съвет на нотариусите на Торино, зала за семинари, ул. Бертола, 40, Торино (Италия)

 

8.30 – 9:00

Регистрация

9:00 – 9:10

Откриване

9:10 – 10.45

рамка за борбата срещу изпирането и съответните аспекти откъм нотариалната дейност

10:45 – 11:00

Пауза

11:00 – 12:10

Нотариални инструменти и системи за стандарти що се отнася до борбата срещу изпирането на пари и изготвянето на доклади за съмнителни сделки : конфронтация на наличната инфраструктура в Испания, Малта, Австрия и Италия

12.10 – 13.15

Икономика на борбата срещу изпирането на пари, на работна група за финансово действие, както и презентация на Европейската нотариална мрежа

13:15 – 13:45

Обяд

13:45 – 14:30

Семинар – Казуси част I

14:30 – 14:45

Пауза

14:45 – 16:30

Семинар – Казуси част II

16.30

Финални дискусии и заключения

 

 

За да получите повече информация относно семинара, може да отправите запитване на адрес: cnn.acappiello@notariato.it . Ако имате нужда от допълнително съдействие, моля, свържете се с администрацията на Нотариалната камара.

 

Нотариална камара