Промени в ЗБДС и ЗННД

Днес, 30 септември 2009 г. се проведе заседание на Комисията за вътрешна сигурност и обществен ред. Бях поканен да взема участие в работата на комисията, на която депозирах становище на Нотариалната камара, в което подкрепяме предложените текстове, чието съдържание можете да видите в съобщението на сайта от 3 септември тази година.

На заседанието изложих становището на г-н Вл. Славов, който в качеството си на председател на Съюза на юристите в България не само подкрепи предложенията, а и ги приветства, като в него заяви, че изразява позицията на юристите от всички правни професии. 

На заседанието участва представител на Съюза на частните съдебни изпълнители, който също подкрепи безусловно измененията.

Предложеният законопроект за изменение на ЗБДС и ЗННД бе приет единодушно на второ четене от комисията. Министерски съвет ще издаде Наредба, в която ще се уточнят техническите детайли за проверка на личните карти. ІТ специалистът на Камарата съвместно със специалисти от МВР ще изработят конкретните технически детайли по достъпа, който ще бъде факт вероятно през януари.

Благодарим за съдействието на МВР и колегата Искра Фидосова, с чиято помощ тези промени стават факт.

Димитър Таневпредседател на Нотариалната Камара